Foto: Mikael Ståhl
Foto: Mikael Ståhl
ALLX
ALLX är du, jag, vi, och alla de andra. ALLX är valen, kvalen, besluten, drömmarna och den snåriga vägen dit. Vad vill jag? Vem får jag vara? Kan jag välja fritt?

En dansföreställning om att göra val. Stora val, små val, vardagliga val, svåra val, självklara val och livsavgörande val. Föreställningen utforskar aspekter av frihet, prestation, identitet och en kollektiv samhörighet. I en möjligheternas och informationsflödets tid- hur tänker ungdomar i Sverige idag kring frihet och krav på att själva forma sin framtid? Vilka beslut står de inför? Vilken inverkan har omgivningen, familjen och vännerna i hur en väljer? 
loading...

CeliDance
Koreografi & Dans:
Linn Lundmark, Sanna Lundström & Amanda Billberg
Musik: Michael Åberg
Tidslängd: 55 min
Målgrupp: från 13 år / vuxna

Linn Lundmark är konstnärlig ledare för CeliDance och verksam dansare och koreograf i norra sverige. Linn är utbildad vid Iwanson Internationl School of Contemporary Dance i München och har sedan 2014 skapat tre produktioner för CeliDance; #Näverk, Habit with Habits och ALLX. Håll i Hatten är CeliDance nyaste produktion och hade premiär 2 september i Skellefteå.

Sanna Lundström är uppvuxen i Skellefteå, studerade på Dans och Cirkushögskokan i Stockholm samt på Codarts i Rotterdam och på Dance New Amsterdam i New York. Hon har som frilansande dansare och koreograf haft sin bas i Tyskland de senaste åren. Sanna har arbetat med ett flertal koreografer inom dans och performance området och uppträtt på diverse dansfestivaler, scener och museer i olika europeiska länder och i Australien. Hennes egna verk för både barn- och vuxenpublik har visats i Sverige, Tyskland, Österrike och Litauen. 

Amanda Billberg är verksam som dansare och koreograf och är sedan två år tillbaka bosatt i Umeå. Hon har en examen i modern dans från Iwanson International School of Contemporary Dance i München. Efter sin examen har hon presenterat verk på scener såsom, DANCE time codes, Gasteig, Icamp, Teater und..so fort, Regensburger Tanztage, STOFF (Stockholm Fringe Fest), Västmanlands teater, KRLSG2, Danscentrum Syd, Doc Lounge, Mångkulturellt centrum, Kulturhuset Klossen, Teatermaskinen, Fresh Winds in Gardur och IOAP i Syd Korea.
Amanda arbetar i ett landskap av performance, dans och koreografi. Hon producerar verk för en scenisk kontext men arbetar också site-specific och i videoformat.